Contact met de raad

De griffie ondersteunt de gemeenteraad, de raadsleden en de fractieassistenten bij de uitvoering van hun raadswerk. Raadslid zijn is geen dagtaak; naast hun  raadswerk hebben de meeste raadsleden gewoon een baan. Wilt u contact met de gemeenteraad dan kunt u dat het beste via de griffie doen. De griffie is te bereiken via het telefoonnummer 0172-521308 of via de mail griffier@nieuwkoop.nl.

De griffie werkt NIET voor het college van burgemeester en wethouders; dat contact loopt via het bestuurssecretariaat telefoonnummer 14 0172 of e-mail: secretariaat@nieuwkoop.nl

Inspreken

U kunt inspreken bij de gemeenteraad. Bij welke vergadering en hoe u zich kunt aanmelden vindt u bij soorten vergaderingen en kom inspreken.

Adres (vergaderingen)

De gemeenteraad vergadert meestal op donderdagavond op de locatie Teylersplein 1 in Nieuwveen. 

Postadres

Gebruik als aanhef van uw brief 'Aan de gemeenteraad' adres: Postbus 1, 2460 AA Ter Aar.

Telefoon

De gemeenteraad wordt ondersteund door de griffie. De griffie is telefonisch bereikbaar op 0172-521308.

E-mail

De gemeenteraad wordt ondersteund door de griffie. De griffie heeft het volgende mailadres griffier@nieuwkoop.nl.

Werkbezoek

Wilt u de raad uitnodigen om uw wijk, bedrijf of instelling te bezoeken? Dan kunt u contact opnemen met de griffie en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ook vinden raadsleden het leuk om met kinderen in contact te komen en te praten over wat er speelt. Zit je op school en ben je nieuwsgierig naar wat de gemeenteraad allemaal doet? Laat dan je docent contact opnemen met de griffie en bespreek wanneer jouw klas kan langskomen. Als het te ver fietsen is naar het gemeentehuis dan komen er twee raadsleden over hun werk vertellen in jullie eigen klas.

Petitie

Met een petitie (een verzoekschrift) kunt u raadsleden laten weten dat hun handelen nodig is. Wilt u een petitie aanbieden neem dan contact op met de griffie om een geschikt moment af te spreken.